Studentenlening

Studentenlening

Student zijn is natuurlijk niet altijd makkelijk en kost vaak veel geld. Niet iedere student heeft het geluk dat zijn/haar ouders de studie betalen en moeten dus een lening
afsluiten.

Geld lenen

Geld lenen als student zijnde is handig, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.
Een belangrijk deel van geld lenen is de schuld die je opbouwt en natuurlijk de rente.
Ben je student? Dan kun je een studentenlening afsluiten via DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs),
maar hier moet je wel goed bij opletten aangezien je rente moet betalen. Als je in 2018 begonnen bent met je studie en het op dit moment je éérste studiejaar is, dan betaal je 0,0% rente over je studentenlening. Uiteraard moet het geleende bedrag altijd terugbetalen en dat gaat via automatische incasso. Hier geldt een aflostermijn van  35 jaar voor. Hierbij wordt er rekening gehouden met de draagkracht die je hebt.

Rente

Een studentenlening klinkt aantrekkelijk en je kunt er 35 jaar over doen om terug te betalen, maar na
het eerste jaar ga je wel degelijk rente betalen. Het bedrag verschilt per jaar, maar alleen het eerste jaar is rentevrij en per jaar kan de rente ook oplopen.  De hoeveelheid rente hangt af van het bedrag dat je leent, dus denk goed na over hoeveel geld je werkelijk nodig hebt en leen niet meer dan nodig is. Niet iedere student heeft de tijd om nog te werken naast de studie, maar als dit mogelijk is, zou ik dat zeker aanraden. Op deze manier kun je een minder hoge studentenlening afsluiten en de studieschuld minimaliseren. Wat wel fijn is aan een studentenlening bij DUO, is dat de rente minder is dan als je een normale lening zou afsluiten. Je kunt ook op elk moment de lening aanpassen of stopzetten, dit is ook erg belangrijk om te weten voordat je begint aan een lening afsluiten.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu