Beleggen
No Comments

Beleggen in vastgoed – doen of niet?

beleggen in vastgoed

Met de huidige rentestanden is het zeer aantrekkelijk om te kijken naar alternatieven op het gebied van sparen, zeker als
je voldoende liquide middelen hebt. Beleggen in vastgoed is een prima alternatief. Wanneer je spaarsaldo boven de vrijstelling in box 3 zit, lever je op dit moment jaarlijks geld in als je een normale spaarrekening hebt. Het lijkt er op dit moment niet op dat de spaarrentes op korte termijn zullen gaan stijgen. Beleggen in een vakantiewoning lijkt daarom een aantrekkelijk alternatief, zeker omdat de hypotheekrente laag is.

Voordelen van investeren in een vakantiewoning

Veel mensen dromen van een tweede huisje om in het weekend of in een vakantieperiode eventjes naar toe te gaan. Hier kan je namelijk lekker ontspannen in een andere omgeving. Een vakantiewoning kopen geeft je deze mogelijkheid. Daarnaast is het een investering die in de loop van de tijd sneller in waarde kan stijgen dan wanneer je het geld op een spaarrekening zou hebben staan. Tenslotte kun je via verhuur van de woning maandelijks een leuk rendement behalen.

Een vakantiewoning aanschaffen heeft ook risico’s

Wees je bij het investeren in een vakantiewoning er wel van bewust dat je je geld niet op korte termijn liquide kunt maken. De prijzen van woningen zijn de laatste jaren sterk gestegen, maar er zou ook tijdelijk een flinke daling kunnen optreden. Dat geldt dus ook voor vakantiewoningen. Daarnaast is een positief rendement niet gegarandeerd en kunnen vaste kosten zoals parklasten of erfpacht je opbrengst flink drukken.

Vakantiewoning aanschaffen? Hier moet je op letten.

Het belangrijkste punt waar je op moet letten bij het aanschaffen van een vakantiewoning is de locatie. Er zijn vee; mogelijkheden voor iemand die van plan is om te gaan beleggen in vastgoed, maar een kritische en deskundige blik zijn erg belangrijk wanneer je overweegt om een vakantiewoning te gaan kopen.

Denk je na over investeren in een vakantiewoning?

Het beleggen in een vakantiewoning kan aantrekkelijk zijn als je je goed informeert over de woningmarkt en een waardedaling van je investeringsobject kunt opvangen. De rendementen die bij beleggen in vastgoed bereikt kunnen worden, zijn echter nooit een garantie. Informeer je dus goed en lees meer over de mogelijkheden!

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu