Aandelen, Beleggen
No Comments

Tips bij het kopen van aandelen

aandelen kopen tips

Strikt genomen is een aandeel een document met een bepaalde geldwaarde dat vennootschapsrechten symboliseert. Aandeelhouders zijn economisch eigenaren van een vennootschap of onderneming, maar niet juridisch, omdat een vennootschap officieel een rechtspersoon is, en rechten, plichten en bezittingen kan hebben. Daarom kun je een aandeel kopen en verhandelen zonder verdere verantwoordelijkheid te dragen. Wil je voor het kopen van aandelen handige tips ontvangen? Lees dan snel deze blog verder.

Maar eerst is het belangrijk het volgende te begrijpen: de onderliggende onderneming bepaalt de
waarde van het aandeel. Maakt deze onderneming winst, groeit het eigen vermogen en stijgt het
aandeel in waarde. Lijdt de onderneming verlies, gebeurt het tegenovergestelde.

Tips voor het kopen van aandelen

Wil je voordat je gaat beleggen in aandelen tips krijgen? Luister dan naar Warren Buffett. Deze multimiljardair
stelt dat wanneer hij geen redenen weet te verzinnen om een aandeel te kopen, hij het niet doet. Zo besloot hij niet te investeren in techaandelen op het moment dat veel mensen dit juist wel deden. Toen de internetzeepbel barstte, verloren veel mensen hun vermogen terwijl Buffett geen verlies had gemaakt. Door de sectoren en bedrijven zelf te kennen en te begrijpen, kun je ook beter inschatten hoe het ervoor staat. Hierdoor ben je echter wel gevoelig voor vooringenomenheid. Probeer daarom data te verzamelen die je een duidelijk inzicht geven in hoe het met de sectoren en bedrijven gaat.

Oefen met aandelen handelen.

Er zijn verschillende programma’s en apps waarmee je realtime aandelen kan handelen zonder daadwerkelijk geld uit te geven. Belangrijk is om rekening te houden met de volgende zaken: de transactiedata, de prijs, het aantal, je winst/verlies, brokerkosten en belasting op dividenden. Begin pas met het beleggen van echt geld wanneer je vertrouwen hebt in je vaardigheden.

Zorg voor genoeg buffers.

Wanneer je geen vaste baan hebt of spaargeld hebt, kan de verleiding groot worden om risico’s te nemen op het gebied van beleggingen. Ook je eigen leven is aan schommelingen onderhevig. Zorg daarom voor voldoende
buffers. Zo krijgen aandelen langer de tijd om te groeien.

Wat is een goede broker?

Wat de beste broker is, is afhankelijk van je wensen. Wil je die met de allerlaagste kosten? Of die met
het meest uitgebreide aanbod. Ga na hoeveel transacties je wilt doen en wat de beurzen zijn die je interesseren.

Al helemaal klaar om te beginnen met beleggen? Wacht niet langer en contacteer een broker.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu