Waarom groeit private leasing in Nederland zo snel?

private lease

Volgens de laatste berichtgeving is het aantal private lease auto’s op de Nederlandse (snel)wegen het afgelopen jaar gegroeid van 150.000 naar 175.000. Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) rapporteert jaarlijks over de ontwikkelingen in de lease markt. Private leases is dus hot en blijft maar groeien. In 2014 waren er nog maar 17.000 auto’s die gefinancierd werden middels een private lease contract. In 5 jaar tijd is de markt met 930% gegroeid. Waar komt deze explosieve groei vandaan? Waarom kiezen mensen steeds vaker voor private lease? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Financiële voordelen

Waarschijnlijk de meest belangrijke reden is dat private lease voor sommige mensen financieel gezien een goede optie is. Het grote voordeel zit hem voornamelijk in dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen. Bij private lease betaal je namelijk een vast maandbedrag. In dat vaste maandbedrag zitten kosten verwerkt als verzekering, onderhoud en wegenbelasting. Wat in dit bedrag verder zit verwerkt is per aanbieder verschillend. De hoogte van het maandbedrag is afhankelijk van de aanschafwaarde van de auto en het aantal kilometers dat je per jaar wil gaan rijden. Een financieel nadeel is dat je met private lease BKR geregistreerd staat. Bij zakelijk leasen is dit niet het geval. Houd hier rekening mee als je van plan bent om binnenkort een hypotheek af te sluiten.

Een nieuwe auto rijden

Wil je heel graag in een nieuwe auto rijden maar wil je eigenlijk niet aan je spaarcenten komen of heb je daar simpelweg het geld niet voor? Dan is private lease voor jou de ideale uitkomst. Op de sites van verschillende aanbieders kan je inmiddels kiezen uit alle nieuwe auto’s van verschillende merken en modellen. Met een nieuwe auto weet je bijna zeker dat de auto geen gebreken heeft. Als je namelijk een occasion koopt weet je dit nooit zeker. Mocht het zo zijn dat je gloednieuwe auto vanaf het begin wel al meteen gebreken heeft ben je gelukkig goed verzekerd. Bij de meeste private lease contracten ben je namelijk allrisk verzekerd.

Omdat de woningen met het jaar duurder worden en het steeds vaker vereist is om een flink bedrag in te leggen bij de hypotheek, zullen mensen steeds minder vaak geld over hebben om een nieuwe auto aan te kunnen schaffen. De verwachting is daarom dat de private lease markt de aankomende jaren nog verder zal groeien.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu