In 5 stappen een zakelijke lening aanvragen!

Iedereen zal vast wel eens in een situatie komen dat waar je denkt dat een lening goed zou uitkomen. En dat is begrijpelijk. En ook ondernemers kunnen het gebruiken, om bijvoorbeeld een start te kunnen maken van het bedrijf. Dit is dan vrijwel altijd een zakelijke lening. En wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een zakelijke lening? En hoe vraag je die aan? Daar gaan we het verder in de tekst over hebben.

Wat is een zakelijke lening?

De bedoeling van deze lening zit al bijna in de naam. Het is om jouw zaak / bedrijf te financieren. Je leent dan geld om het te investeren in het ondernemerschap. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld voor producten in te kopen, een opslag te huren of een pand. Alles wat jouw bedrijf nodig heeft.

Met een persoonlijke lening kan je er mee doen wat je wilt. De een gebruikt het om een auto te kunnen kopen, de ander voor het inrichten van het huis, en weer iemand anders voor dure sieraden.

Het aanvragen van de lening

Het begint allemaal bij het idee om überhaupt een lening af te sluiten. En dat kan meerdere redenen hebben. Zoals al vermeld. Maar hier komen ze nog een keer:

· Om je bedrijf op te kunnen starten

· De dagelijkse of maandelijkse kosten te kunnen betalen

· Om er voor te zorgen dat je meer groei kan maken

Als je dus te maken hebt met een van deze 3. Dan komen de volgende 4 stappen nog naar voren.

Er zijn verschillende soorten leningen die je kan afsluiten. En die hebben helemaal hun eigen eigenschappen die jou helpen op andere vlakken. Maar wij focussen ons nu op de algemene lening voor zakelijk gebruik. Heb je dus toch een ander soort nodig? Kijk even welke het best in jouw plaatje valt.

Voor dat je kan beginnen met het aanvragen voor de lening die jij nodig hebt. Moet je eerst kijken of jij de benodigdheden hebt om het te mogen aanvragen. Denk dan aan de zaken zoals je KVK-nummer, je adresgegevens of je eigen persoonlijke informatie. En natuurlijk waar de lening op gezet moet worden.

Als je zeker weet dat je dit op orde hebt, dan moet je kijken welke bank het beste is voor de lening. Welke voorwaarden jouw het meest aantrekken. Dit kan je simpel na gaan door even met de partij te bellen of ze naast elkaar te zetten om te vergelijken.

Zeker van de partij waar jij de lening wilt afsluiten? Dan kan je beginnen met het invullen van de documenten. En als achteraf blijkt dat voor jou meerdere partijen toch geschikt zijn. Kan je nog even dubbel checken welke voor jou het voordeligste is. En nu heb je meteen duidelijker vergelijkingsmateriaal.

De lening is dus afgesloten en jij kan aan de slag met het ondernemen. Houd wel in het achterhoofd dat geld lenen geld kost. En jij dus per maand, of een andere afgesproken periode, zal moeten terug betalen.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu