Verzekeringen
No Comments

  Een goede brommerverzekering afsluiten doet u zo

Het afsluiten van een brommerverzekering is iets waar u in de praktijk maar beter even goed over kunt nadenken. Het maken van een foutieve keuze kan namelijk grote gevolgen hebben. Dit niet in het minst voor de prijs die moet worden betaald voor de verzekering in kwestie. Voor heel wat (jonge) mensen is de brommerverzekering ook één van de eerste verzekeringen die ze in hun leven afsluiten. Dit zorgt ervoor dat men nog wel een beetje extra hulp kan gebruiken bij het maken van de juiste keuze. Wilt u ook graag een passende brommerverzekering afsluiten die zonder probleem aan alle vooropgestelde verwachtingen zal weten te voldoen? In dat geval is het meer dan de moeite waard om u eerst even uitgebreid te verdiepen in de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Eigenlijk op zoek naar een bromfietsverzekering? Kijk dan hier verder.

               Hoe een brommerverzekering afsluiten?

Gaat u een brommerverzekering afsluiten? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten waar u hiervoor allemaal nood aan heeft. In principe is het zo dat ervoor het afsluiten van de brommerverzekering geldt dat u de volgende informatie moet kunnen voorleggen:

  1. De specificaties van de brommer die u wenst te laten verzekeren;
  2. Uw eventuele schadeverleden;

Is het voor het eerst dat u een verzekering voor een brommer afsluit? In dat geval spreekt het voor zich dat u geen schadeverleden zult hebben. U kunt dit dan gewoon aangeven aan de verzekeraar in kwestie. In dit geval moet u dus gewoon het inschrijvingsbewijs van de brommer voorleggen waar alle technische specificaties op staan aangegeven.

               Welke verschillende brommerverzekeringen bestaan er?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten welke verschillende soorten brommerverzekeringen er nu precies allemaal bestaan. Uit welke opties u een keuze kunt maken is in de praktijk ook afhankelijk van de verzekeraar waar u een beroep op wenst te doen. Het is namelijk zo dat er in principe drie verschillende soorten brommerverzekeringen bestaan. Echter worden lang niet altijd alle drie deze mogelijkheden aangeboden. In ieder geval, brommerverzekeringen waar u een keuze uit zou kunnen maken zijn:

  1. De WA-verzekering;
  2. De WA diefstal & brand brommerverzekering;
  3. De WA diefstal, brand & aanrijding verzekering;

Voor welke van de drie bovenstaande brommerverzekeringen u uiteindelijk zult kiezen is natuurlijk vooral afhankelijk van de situatie in kwestie. Heeft u bijvoorbeeld een voordelige, tweedehandse brommer gekocht? In dat geval is de kans groot dat gewoon de WA-verzekering voldoende is. Bent u echter iemand die dagelijks gebruik maakt van de motor en heeft u daarom gekozen voor het kopen van een duurder exemplaar? In dat geval is het mogelijks toch interessant om voor één van de meer complete brommerverzekeringen te kiezen. Let op, ook het beschikbare budget speelt uiteraard een niet onbelangrijke rol.

                  De WA-verzekering voor brommers

Het eerste type brommerverzekering waarvoor u kunt kiezen is de zogenaamde WA-verzekering. Zoals eerder al aangegeven moet elke brommer die in het verkeer wordt gebracht in Nederland verplicht beschikken over minstens een WA-verzekering. Alleen op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat de financiële gevolgen van een ongeval geen echt grote impact zullen hebben op jouw financiële situatie of deze van de andere betrokken partij. Let wel, door het afsluiten van de WA-verzekering voor brommers beschikt u louter en alleen over een verzekering die schade tegenover derden dekt. De schade die aan uw eigen brommer wordt veroorzaakt is dan ook op geen enkele manier gedekt. Hier moet u wel rekening mee houden. Een voordelige verzekeringspremie zorgt er echter voor dat de WA-verzekering voor brommers bij veel mensen behoorlijk in de smaak valt.

               De WA diefstal & brand brommerverzekering

Lang niet iedereen heeft de mogelijkheid om hun brommer altijd op een veilige, afgesloten locatie te plaatsen. Wanneer u verplicht bent om uw brommer aan de kant van de weg te parkeren valt het nooit uit te sluiten dat deze op een bepaald ogenblik zal gestolen worden. Dat is natuurlijk erg vervelend. Veel mensen, vooral jongeren, hebben dan ook niet zomaar de financiële middelen voor handen om meteen een nieuwe brommer aan te kunnen kopen. Gelukkig is het mogelijk om dit risico in te laten dekken, bijvoorbeeld door het afsluiten van de WA diefstal & brand brommerverzekering. Mocht uw brommer op een zeker ogenblik gestolen worden zal deze verzekering dan ook perfect tussenkomen in de schade die wordt geleden.

Naast bovenstaande dekking is het zo dat uw brommer ook is verzekerd tegen schade door brand. Voor veel mensen is het wel degelijk mogelijk om hun brommer in een garage te plaatsen, maar ook daar is ze uiteraard niet gevrijwaard van mogelijke diefstal of schade als gevolg van een brand. Wilt u ervoor zorgen dat deze verschillende risico’s op een zeer efficiënte manier kunnen worden gedekt? Dan is het altijd de moeite waard om een WA diefstal & brand brommerverzekering af te sluiten! Let op, schade door aanrijding wordt bij dit type van brommerverzekering nog steeds niet gedekt.

               De WA diefstal, brand & aanrijding brommerverzekering

De meest complete brommerverzekering die er kan worden afgesloten is de WA diefstal, brand & aanrijding brommerverzekering. Het betreft hier een brommerverzekering welke zoals de naam reeds laat vermoeden bestaan uit vier verschillende dekkingen, namelijk:

  1. De wettelijk verplichte WA-dekking;
  2. Dekking tegen diefstal van het voertuig;
  3. Een dekking tegen schade veroorzaakt door een brand;
  4. Het dekken van schade als gevolg van een aanrijding.

De WA diefstal, brand & aanrijding brommerverzekering is dus eigenlijk een soort van allrisk verzekering. Ze dekt dan ook zo goed als alle mogelijke schade in waarmee u kunt worden geconfronteerd. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat deze verzekering voor een brommerverzekering uiteraard aan de vrij dure kant is. Dit betekent concreet dat elke eigenaar van een brommer voor zichzelf zal moeten uitmaken of het afsluiten van deze brommerverzekering voor hem of haar wel echt interessant is. Voor mensen die uitsluitend recreatief met de brommer rijden of die bijvoorbeeld een voordelig tweedehands exemplaar hebben aangekocht is dit bijvoorbeeld meer dan waarschijnlijk helemaal niet het geval. Zij kiezen dan ook beter voor het afsluiten van een voordelige brommerverzekering.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu