Verzekeringen
No Comments

Tips bij een kredietverzekering

kredietverzekering

Het kiezen van een kredietverzekering is niet makkelijk er hier moet over nagedacht worden. Het is een verzekering die de schulden op zich neemt wanneer een klant zijn facturen niet meer kan betalen, bijvoorbeeld door een faillissement. Het geeft een extra zekerheid voor je bedrijf omdat je weet dat de facturen altijd betaald worden of door de klant zelf of door de verzekering. Er zijn verschillende tips waar je rekening mee moet houden bij een kredietverzekering. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

 

Kredietverzekeringspolis

Op het gebied van de kredietverzekeringspolis zijn verschillende tips. Ten eerste is het belangrijk dat de polis bij je bedrijf blijft passen. Wanneer er veranderingen in het bedrijf zich plaatsvinden dan moet je zorgen dat de polis daarin meegaat. Het is goed om de polis goed door te lezen zodat je ook duidelijk weet wat erin staat en wat de voorwaarden zijn. Daarnaast is het soms lastig om een nee te verkopen aan een potentiele klant. Je kan hierbij altijd terugverwijzen naar de polis. Op deze manier komt de relatie met de potentiele klant niet op het spel te staan.

 

Afdeling verkoop

Het is belangrijk dat er goed samengewerkt wordt met de afdeling verkoop. Ze moeten weten hoe de polis in elkaar steekt en zorgen dat iedereen zich er daadwerkelijk aanhoudt. De verantwoordelijkheid ligt bij de verkoper tot dat de betaling is gedaan. Hierdoor hoeft de afdeling financiën hier niet ook nog een keer naar te kijken. Het moet zo geregeld zijn dat het door afdeling verkoop verder geregeld kan worden en niet nog andere afdelingen hier weer bij gehaald moeten worden. Dit kost namelijk tijd en geld, dat wil je liever niet!

 

Kleine facturen

Een andere tip is om te beginnen met kleine facturen. De kredietverzekeraar kan hieruit afleiden of een bedrijf financieel gezond is en onderzoeken hoe snel ze daadwerkelijk de rekeningen betalen. Je kan hierdoor een soort schatting maken van de bedrijven. Het is goed om te laten zien hoe je omgaat met nieuwe klanten en dat bijvoorbeeld vast te leggen op een a4 zodat het voor iedereen duidelijk is.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu