Beleggen
No Comments

Impact investing: een nieuwe vorm van investeren

Impact investing | Jurriaan de Reijer

Veel mensen gaan ervan uit dat het maken van investeringen één doel heeft: een positief rendement behalen op je investering en dus winst maken. De laatste jaren is er echter een nieuwe vorm van investeren ontstaan: impact investing. De afgelopen tijd is impact investing steeds populairder aan het worden. Bij impact investing is er, naast het behalen van een positief rendement, nog een ander hoofddoel. In deze blog gaan wij in op dit begrip en leggen wij je precies uit wat deze vorm van investeren inhoudt. Lees dus snel verder!

Het begrip ‘impact investing’

Het voornaamste doel van het doen van een investering is uiteraard het maken van winst. Ditzelfde geldt voor impact investing, alhoewel deze vorm van investeren nog een zeer belangrijk doel heeft: het bijdragen aan een duurzame wereld. Dit wordt gedaan door het investeren van geld in bedrijven en organisaties die het doel hebben om een positieve impact te maken op de wereld. Hiermee is het dus mogelijk om, naast een positief rendement, tegelijkertijd een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Het geld gaat namelijk naar ondernemingen/projecten die de wereld zowel duurzamer als innovatiever maken. Bij deze vorm van investeren gaat het dus niet alleen om het maken van winst, maar ligt de focus tevens op het maken van een positieve impact op de wereld.

Jurriaan de Reijer: Revest

Revest is het investeringsbedrijf onder leiding van Jurriaan de Reijer. Dit bedrijf is één van de voorbeelden van organisaties die actief bezig zijn op het gebied van impact investing. De projecten van Revest zijn gekenmerkt door de focus op duurzaamheid en harmonie met de natuur & de omgeving. Hierbij worden er investeringen gedaan in organisaties die zich inzetten op het behoud van natuur en dierenwelzijn. Zo heeft het bedrijf een initiatief opgezet waarbij er op 80 hectare weiland honderdduizenden bomen worden gepland.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu