Beleggen
No Comments

4 tips voor beginnende beleggers

4 tips voor beginnende beleggers

Als beginnende belegger kun jij vast wat tips voor beleggen gebruiken. Op je spaarrekening krijg je momenteel bijna geen rente, wellicht dat dit voor jou de reden is om je meer te gaan verdiepen in beleggingsmogelijkheden. Er bestaat geen gouden formule om snel rijk te worden, maar door consequent te beleggen op lange termijn kun je jouw kapitaal wel degelijk
laten groeien. Voor de beginnende beleggers hebben wij een aantal tips. Lees snel door!

Beleg geld dat je kunt missen

Dit lijkt een inkoppertje maar is belangrijk om te benadrukken. Het kan anders lopen met je beleggingen dan je van tevoren had verwacht. Als je van plan bent om te beleggen is het belangrijk om geld te gebruiken dat je niet over een maand nodig hebt omdat bijvoorbeeld je auto stuk gaat of je op vakantie gaat. Je kunt het geld dat je belegt dus zien als geld dat je uitgeeft en voorlopig niet kan terugkrijgen. Als je enkel interesse hebt in beleggen korte termijn moet je beseffen dat je meer risico loopt om je aandelen tegen een negatieve koers te verkopen.

Beleg elke maand een bepaald bedrag

De markt timen is niet makkelijk, anders zou iedereen het wel doen. Daarnaast kost het je veel tijd om iedere dag de koersen in de gaten te houden. Een goede manier om je gemiddelde aankoopprijs van aandelen te verlagen is door iedere maand een vast bedrag in te leggen. Soms zul je richting de top van de koers kopen, maar dat maak je weer goed door tegen lagere koersen te kopen na een correctie. De markt groeit, wat betekent dat jouw geld meegroeit.

Beleggen op lange termijn

Beleggen voor de lange termijn verkleint je risico aanzienlijk. Je kunt namelijk gaandeweg altijd met tegenvallers te maken krijgen. Als je op de lange termijn gaat beleggen heb je de tijd om te wachten tot de koersen weer stijgen. Hierdoor kun je ook een groter deel van je geld alloceren naar beleggingen met meer risico, zoals aandelen.

Beleggen op korte termijn

Ook op de korte termijn kun je mooie winsten pakken. Het is wel verstandig om advies
beleggen in te winnen om te kijken in welke markten zich kansen voordoen. Vooral in volatiele markten valt veelt te winnen.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu