3 Voordelen van financial lease

bitcoin kopen

Veel ondernemers maken tegenwoordig de keuze voor financial lease voor het aanschaffen van een bedrijfsmiddel. Dit heeft vaak een aantal interessante voordelen. In dit artikel nemen we deze even met u door. Wat zijn nu de drie voornaamste voordelen om de keuze te maken voor financial lease?

Wat is het nu precies?

Met financial lease ben je altijd direct de eigenaar van de aankoop. Maar, je spreid alsnog de kosten. Dit brengt een hoop ruimte op financieel gebied. Maar, dit brengt op sommige gebieden ook risico’s, al met al is het echter een zeer voordelige manier van aanschaf van bedrijfsmiddelen. Met financial lease aanvragen is het van te voren belangrijk om te kijken naar een betrouwbare kredietverstrekker.

Wat zijn de 3 voornaamste voordelen van financial lease aanvragen?

Meer ruimte op financieel vlak.
Het allergrootste voordeel van financial lease is dat wanneer je een groot aankoop doet dat je niet direct in één keer het volledige bedrag op tafel moet kunnen leggen. Het maakt niet uit of het hierbij gaat om een 3D printer, een auto of een graafmachine, het is heel makkelijk om de kosten over langere periode te kunnen spreiden, zo houdt je ruimte over op financieel gebied voor jouw bedrijf om te kunnen blijven groeien. Middels financial lease kun je tot 100% van de koopwaarde financieren, en je hebt de factor van bedrijfsmiddelen als zekerheid. Dit is een fantastische manier om met een grote aankoop liquiditeit te behouden en je hoeft geen financiële reserves aan te spreken. Het bedrijfsmiddel is zelf het onderpand van de lease. Dit zorgt ervoor dat je overige zekerheden altijd vrijhoudt. Dit kan vervolgens gunstig zijn voor de financiering van eventuele toekomstige investeringen.

Altijd profijt van fiscale voordelen.
Er zijn een hoop fiscale voordelen op het gebied van financial lease. Je bent met financial lease vanaf de eerste dag al direct eigenaar van de aankoop die je doet, dus hij komt te staan op de balans. Hierdoor kun je dus direct al profiteren van een hoop fiscale voordelen. Denk bijvoorbeeld aan investerings- en renteaftrek. Dit kan ook bijdragen aan de financiële efficiëntie en effectiviteit van het bedrijf op kostengebied. Je slaat dus in feite twee vliegen in één klap! Dubbelvoordeel dus!

Zelf een hoop inspraak op het gebied van termijn.
Door middel van het doen van een aanbetaling, het aanpassen van de looptijd of het betalen van een hoger bedrag in de slottermijn bepaal je voor het grootste gedeelte zelf het maandbedrag dat je betaald. Het is ten zeerste aan te raden om het bedrijfsmiddel niet langer in de lease op te nemen dan dat je zelf van plan bent het te gebruiken, dit kan nog eens zorgen voor onnodige kosten

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu