Ondernemen
No Comments

Tips voor ondernemers!

onderneming starten

Sta jij op het punt om een onderneming te gaan starten? Dit is een spannende stap waar veel bij komt kijken. Weet je nog niet wat voor type bedrijf het gaat worden of ben je juist al verder in het proces? In 2018 zijn er maar liefst ruim 180.000 bedrijven opgericht en in het eerste halfjaar van 2019 zijn dat er ook al meer dan 100.000. Hieronder lees je hoe je een eigen onderneming kan gaan starten. Lees dus snel door!

Een onderneming starten doe je zo

Een onderneming starten is helaas niet in één dag gedaan. Het is een proces dat veel tijd in beslag neemt. Het is allereerst belangrijk om je idee goed uit te werken. Beantwoord de vragen ‘Welk probleem los ik op met mijn idee?’ en ‘Wie worden mijn klanten?’.  Maak niet alleen een ondernemingsplan, maar bepaal ook je strategie en vergeet het financiële plan niet. Weet je al wat de naam wordt? Wanneer alles duidelijk is, kun je je gaan inschrijven bij de KVK. Ook zaken zoals het openen van een zakelijke rekening en het aanvragen van vergunningen komen om de hoek kijken.

Vijf tips om succesvol te ondernemen

1) Breng de bedrijfskosten duidelijk in beeld. Niet alleen je salaris, maar ook kosten voor internet, marketing, huur, etcetera. Een goede boekhouding is belangrijk.
2) Stel de klant centraal. De klant moet immers zorgen voor omzet. Zonder klanten heb je natuurlijk geen bedrijf.
3) Probeer onderscheidend te zijn. Er zijn al ontzettend veel bedrijven, dus om succesvol te zijn is het belangrijk om iets unieks te hebben. Wat kan je de klant bieden wat andere bedrijven niet doen op dit moment?                                                    4) Focus. Focus je niet alleen op een bepaald product, specifieke dienst of doelgroep, maar focus je ook op datgene wat je écht leuk vindt. Dat je plezier hebt in wat je doet, is misschien wel het belangrijkste.
5) Zorg voor een goede website en uitstraling. De juiste marketing en communicatie is, met name in het begin, ontzettend belangrijk.

Hanteer bovenstaande tips, zodat jij binnen no time je eerste stappen hebt gezet om je eigen onderneming op te starten en wellicht grote resultaten kan behalen!

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu