Beleggen
No Comments

Online beleggen

online beleggen

Wil je dat jouw geld rendement gaat opleveren? Een van de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je meer rendement krijgt dan op een gewone spaarrekening, is online beleggen. Vaak wordt er gedacht dat je veel geld moet hebben om te gaan beleggen: dit is echter niet waar. Je kan namelijk ook met kleine bedragen gaan beleggen. Geen idee hoe je moet
beginnen? In dit artikel staan een paar tips voor online beleggen voor beginners.

Online beleggen voor dummies tip 1: beleg geen geld dat je niet kan missen

De belangrijkste tip voor online beleggen voor beginners is om nooit geld te beleggen dat je binnenkort nodig hebt. Op langere termijn levert beleggen meestal meer rendement op dan een spaarrekening. Maar op korte termijn kan het alle kanten op gaan. Heb je je geld volgende maand nodig voor het onderhoud van je auto? Ga het dan niet vandaag beleggen. Beleggen is geschikt voor geld dat je pas op langere termijn nodig hebt. Denk daarbij aan meerdere jaren of zelfs tientallen
jaren.

Online beleggen voor dummies tip 2: zorg voor spreiding

Wanneer je al je belegde geld in aandelen van één bedrijf stopt, loop je een groot risico. Op het moment dat het slecht gaat met dat bedrijf kan je namelijk veel geld verliezen. Het is veel beter om de risico’s te spreiden. Dat betekent niet dat je een enorm kapitaal nodig hebt om aandelen van een heleboel verschillende bedrijven aan te gaan schaffen. Ook met weinig geld is het mogelijk om je geld te spreiden door te beleggen in een beleggingsfonds. In één fonds kunnen namelijk aandelen van honderden verschillende bedrijven zijn opgenomen.

Online beleggen voor dummies tip 3: zoek de goedkoopste broker

Wanneer je van plan bent om geld te gaan beleggen bij een broker (beursmakelaar), heb je keus uit veel verschillende aandelen en beleggingsfondsen. Bij veel banken heb je alleen keus uit de fondsen van die bank zelf, of uit een beperkte selectie. Let ook goed op de kosten. Transactiekosten kunnen een flinke hap uit je rendement nemen als je regelmatig handelt. En de doorlopende kosten van beleggingsfondsen verschillen ook sterk per fonds. Dus kijk goed naar de kosten voordat je begint!

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu