Duurzaam
No Comments

Duurzaam beleggen, doe er je voordeel mee!

Als je groen spaart kun je in aanmerking komen voor een belastingvoordeel. Dat is dan niet alleen leuk voor het milieu, maar dus ook voor je eigen portemonnee. Duurzaam beleggen en groen beleggen zijn steeds belangrijkere thema’s in deze wereld waarin we alle middelen inzetten om het klimaat te helpen. Groen beleggen is niet hetzelfde als duurzaam beleggen en deze benamingen worden vaak door elkaar gebruikt. Verwarrend!

Wat is het verschil tussen groen beleggen en duurzaam beleggen?

Beleggen doe je meestal om een goed rendement te behalen en daarmee je eigen doelen en wensen te realiseren. Een trend is dat steeds meer mensen bezig zijn met mens, maatschappij, milieu en duurzame energiebronnen wat er voor zorgt dat steeds meer beleggers kiezen om niet in bedrijven te investeren die niet bijdragen aan deze drie thema’s. Duurzaam en groen beleggen zijn dan ook steeds meer populaire onderwerpen geworden onder de beleggers in Nederland.

Duurzaam beleggen is de algemene benaming voor het investeren in partijen die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid zien en nemen. Het wordt om die reden ook wel MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) genoemd. Bij duurzame beleggingen kun je denken aan beleggingen die bijdragen aan een goed milieu en klimaat, het welzijn van de mens en de arbeidsomstandigheden.

Groen beleggen is een vorm van duurzaam beleggen en heeft meer betrekking tot de fiscale voordelen wanneer je op deze manier investeert. Je krijgt dan een belastingvoordeel. Je kunt dan goedkoper lenen, wat ten goede komt aan het milieu.

Voordelen van groen beleggen

Groen kan voordelig zijn voor beleggers, omdat je een vrijstelling van belasting krijgt. Dat betekent dat je enkel belasting hoeft te betalen als de waarde van de belegging over een bepaald bedrag heen gaat. Het is van belang dat je goed controleert of de belegging wel écht groen is!

Een groene wereld is belangrijk

Duurzame en groene energie is erg belangrijk voor het behoud van onze planeet. De maatschappij is nu grotendeels afhankelijk van fossiele brandstoffen. Deze energiebronnen zijn niet oneindig en raken op den duur uitgeput. Daarnaast richten ze schade toe en word het steeds duur om ze te winnen. Duurzame energie zoals zonne energie of windenergie is niet schadelijk voor het milieu, raakt niet op en is bijna overal beschikbaar.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu