Geen categorie
No Comments

BKR registratie laten verwijderen door professionals

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert alle leningen die mensen hebben bij bijvoorbeeld een bank of andere kredietverstrekkers. Als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen en je wilt daarvoor een hypotheek of lening afsluiten, dan gaat de kredietverstrekker waarbij je deze lening aanvraagt onderzoeken of jij al ergens anders een of meerdere leningen hebt afgesloten. Dit kan doordat er dus van elke lening die er afgesloten wordt een BKR-registratie gemaakt wordt die bekeken kan worden zodra jij een andere lening wilt afsluiten. Heb jij al een BKR-registratie? Bijvoorbeeld een hypotheek, dan kun je vaak niet nóg een hypotheek afsluiten. Dit om te voorkomen dat mensen te veel geld gaan lenen en op die manier in de schulden belanden. Je kunt hulp krijgen van een professional om je BKR registratie te verwijderen. Een BKR verwijderen is namelijk niet iets wat je zo even kan doen. Er moet natuurlijk wel eerst gekeken worden naar wat de mogelijkheden zijn.

Je hebt echter twee verschillende soorten BKR-registraties: een positieve en een negatieve registratie.

Een positieve registratie en de gevolgen

De kans is erg klein dat je nergens een hypotheek, lening, mobiel abonnement of ander krediet hebt afgesloten. Daarom heeft bijna iedere volwassene in Nederland wel een BKR-registratie. Alle kredietverstrekkers in Nederland zijn verplicht om een nieuw krediet van boven de 250 Euro aan te melden als registratie bij het BKR. Als je een positieve registratie hebt wil dat zeggen dat je als het ware een ‘goede betaler’ bent en zo sta je dan dus ook geregistreerd. Zo kom je op financiële instellingen betrouwbaar over. De kans is dus groter dat je nog meer kredieten mag afsluiten, zoals bijvoorbeeld een mobiel telefoonabonnement.

Het afsluiten van meerdere kredieten kan overigens wel weer invloed hebben op de leencapaciteit. In tegenstelling tot de negatieve registratie kan de positieve registratie op geen enkele manier ongedaan worden gemaakt. Deze verdwijnt vanzelf 5 jaar ná het aflossen van je schuld en zal deze dus niet meer zichtbaar zijn op je BKR-overzicht.

Een negatieve registratie en de gevolgen

Een negatieve registratie is kortom het tegenovergestelde van de positieve registratie. Zo’n negatieve registratie krijg je zodra je een betaalachterstand hebt of hebt gehad. Hoe je bij de positieve registratie als een goede betaler wordt gezien, dien je bij de negatieve registratie niet meteen te worden gezien als wanbetaler. De enige organisaties die je wel zo zullen zien zijn banken. Je krijgt bij deze negatieve registratie wel het etiket ‘onguur’ of ‘risicogeval’. Maar dan nog is de ene negatieve registratie de ander niet. Er bestaan binnen dit begrip verschillende soorten negatieve codes waarbij de ene code zwaarder weegt dan de andere code. Vaak krijg je echter ter plekke niet de mogelijkheid om je verleden toe te lichten. Als er sprake is van deze registratie betekent dat altijd het einde van uw kredietaanvraag.

Toch heb je het recht dat er wél naar jouw persoonlijke situatie wordt gekeken. Door middel van juridische bemiddeling kan je geholpen worden door banken en kredietverstrekkers af te dwingen toch uw persoonlijke situatie te bekijken.

Uitzonderingen

Bij een schuld of achterstand bij overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, zorgverzekeraars en woningbouwcorporaties is er geen sprake van een BKR-registratie.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu