Beleggen
No Comments

Ben jij al bekend met deze beleggingsstrategieën?

Sinds een aantal jaar is het beleggen voor iedereen toegankelijk. Vroeger was er namelijk veel geld nodig om te kunnen starten met beleggen. Echter is dit nu mogelijk voor iedereen met een smartphone en internet. Je kunt via een app op een laptop, tablet of smartphone gemakkelijk instappen in verschillende aandelen. Weet je alleen niet hoe je in moet stappen? Of ben je op zoek naar verschillende strategieën? Dan kun je dit artikel gebruiken om je kennis te verbreden.

Wat is beleggen?

Beleggen bestaat al ontzettend lang. Namelijk sinds de VOC tijd, de Verenigde Oost – Indische compagnie. In deze tijd werden er al aandelen uitgegeven. Ook voor die tijd werden er al op verschillende manieren aandelen uitgegeven. Echter waren deze aandelen nog niet netjes genoteerd en vastgelegd. Dat was in de VOC tijd dus wel zo, zij gebruikte het geld van de mensen in ruil voor hun aandelen. Doordat deze mensen investeerde en een aantrekkelijk rendement verdiende, kon de VOC er weer op uit. Na deze VOC tijd, ging het beleggen over naar de beurs. In de Verenigde Staten, is misschien wel de meest bekende beleggingsbeurs op gericht. Deze beurs heet de DOW Jones Industrial Avarage. Op dit moment is deze beurs nog steeds ontzettend belangrijk voor de Verenigde Staten. Bovendien kun je op dit moment zijn opties en CFD’s ook beleggings producten. Naast deze producten, wordt er tegenwoordig ook veel in cryptocurrencies gehandeld. Dit komt doordat het mogelijk is om tegenwoordig met online geld te beleggen. Echter heeft iedere verschillende vorm van beleggen een eigen beleggingsstrategie.

Wat zijn de verschillende beleggingsstrategieën?

Doordat er op dit moment zo veel mensen bekend zijn met het beleggen, weet niet iedereen wat nou de beste beleggingsstrategieën zijn. Dit is niets om je voor te schamen, er zijn namelijk meerdere strategieën.

Een van de meest gebruikte strategieën is de Buy and Hold strategie. Deze aandelen worden verkocht om niet snel te verkopen. In veel gevallen worden deze aandelen pas verkocht als het geld van de aandelen nodig is in het echte leven. Deze strategie wordt toegepast door zowel particulieren als beleggingsfondsen. Het voordeel hiervan is dat je de markt niet nauwlettend in de gaten hoeft te houden. Je bent er dus relatief weinig tijd aan kwijt. Een nadeel is dat je geduld moet hebben om succesvol te zijn.

Daarnaast wordt de Dollar Cost Averaging veel gebruikt. Deze techniek wordt gebruikt zodat je iedere maand kunt investeren, maar niet nauwlettend naar de prijs hoeft te kijken wanneer je gaat instappen. Dit komt doordat de instapprijs over het naar een langere tijd gemiddeld zal zijn. Het nadeel hiervan is dat je veel langere termijn commitment nodig hebt.

Als derde is er nog de Dollar Value Averaging strategie. Deze strategie wordt veelal gebruik om strategisch te beleggen. Het nadeel hiervan is dat het veel tijd kost. Echter is het voordeel dat je je eindbedrag al bekend hebt.

Als laatst is er nog de moment strategie. Hierin kan je short of long gaan. Als je short gaat denk je dat de prijs gaat zakken. En als je long gaat denk je dat de prijs omhoog gaat.

Meest recente blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu